ÇAMLIHEMŞİN BOĞAZİÇİ KÖYÜ
BOĞAZİÇİ KÖYÜ NEREDE?
Rize'nin çamlıhemşin İlçesine bağlı çamlıhemşin Boğaziçi köyü çamlıhemşin ilçe merkezine uzaklığı yaklaşık 9.5 kilometre, Rize il merkezine uzaklığı ise yaklaşık 53 kilometredir. Boğaziçi köyünün merkez koordinatları enlem, boylam olarak 41.058968,40.962115 dir.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ TARİHİ
Boğaziçi köyü tarihi ve Boğaziçi köyü kuruluş zamanı tam olarak bilinmektedir. Boğaziçi köyü tarihini anlatan özel bir kitap ve bilimsel ansiklopedik üniversite çalışma bulunamamıştır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ NÜFUSU NE KADARDIR?
çamlıhemşin Boğaziçi köyü TUİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilere göre 8 erkek, 8 bayan olmak üzere toplam 16 kişiden oluşmaktadır. Boğaziçi köyünde yaşayanların tamamı müslümandır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ YOLLARI VE BOĞAZİÇİ KÖYÜNE ULAŞIM NASIL SAĞLANIR?
Boğaziçi köyü mahalle araları gibi birçok noktalar hariç köy yollarının çoğu asvalt olup, şehir merkezinden sadece karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Boğaziçi köyüne ait servis araçları, minübüs dolmuşları bulunmakla birlikte, eğer istenirse çamlıhemşin İlçesi şehir merkezinden özel taksi imkanı ile ulaşım sağlanabilir. Boğaziçi köyüne ait belediye otobüsleri ve kamu servisi bulunmamaktadır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ SAĞLIK HİZMETLERİ
Boğaziçi köyü devlet hastanesi, Boğaziçi köyü sağlık ocağı, Boğaziçi köyü aile hekimliği, Boğaziçi köyünde hemşire, Boğaziçi köyünde ebe, Boğaziçi köyünde sağlık memuru ve Boğaziçi köyünde doktor bulunmamaktadır. Gerekirse 112 acil servis hizmeti ile şehir merkezinden destek sağlanmaktadır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ EĞİTİM HİZMETLERİ
Boğaziçi köyü okulu, Boğaziçi köyü ortaokulu, Boğaziçi köyü lisesi, Boğaziçi köyü ilkokulu ve Boğaziçi köyü anaokulu yoktur. Boğaziçi köyünde kamuya ait eğitim hizmetleri taşımalı eğitim ile sağlanmaktadır bu nedenle köyde hizmet veren eğitimci ve Boğaziçi köyü öğretmeni de yoktur.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ KAMU BİNALARI
Boğaziçi köyünde kamu binası kompleksi mevcut değildir. Boğaziçi köyü PTT ve Boğaziçi köyü banka şubeleri yoktur. Boğaziçi köyü vergi dairesi, Boğaziçi köyü mal müdürlüğü, Boğaziçi köyü maliye, Boğaziçi köyü milli eğitim müdürlüğü, Boğaziçi köyü polis karakolu, Boğaziçi köyü jandarma karakolu, Boğaziçi köyü adliye sarayı, Boğaziçi köyü yurdu, Boğaziçi köyü bakım evi bulunmamaktadır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ DİNİ MERKEZLER
Boğaziçi köyü camisi ve camii lojmanı bulunmaktadır. Boğaziçi köyündeki camide görevli Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş camii İmamı bulunmakla birlikte, cami müezzini bulunmamaktadır. Boğaziçi köyü medrese, Boğaziçi köyü cemevi, Boğaziçi köyü türbe ve tekke ise mevcut değildir.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ TARİHİ ESERLER
Boğaziçi köyü Osmanlı taş köprüsü gibi eski tarihlerden kalma tarihi eserler bulunmamaktadır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ İLETİŞİM HİZMETLERİ
Boğaziçi köyüde internet, cep telefonu GSM hizmeti mevcuttur. Tüm operatörlerin 3G bağlantısı bazı noktarlarda güçlü, zayıf yada kapsama alanı dışında çekmemektedir. Ayrıca direk uydu çanak bağlantısı her noktadan yapılmaktadır. Kablolu TV, ve 4G hizmeti Boğaziçi köyünde aktif değildir. FM, AM bandlarında bazı karasal radyo sinyalleri alınmaktadır. UHF, VHF bandından karasal bazı televizyon kanallarına ait yayınlar mevcuttur. Gerek radyo gerekse televizyon kanalları karasal sayısal digital yayınları halen aktif değildir. Ayrıca köyle elektrik su şebekesi mevcuttur.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ DOĞAL İKLİMİ
Boğaziçi köyünün iklimi tipik Doğru Karadeniz Bölgesi iklimine benzemektedir. Bölgenin çok yağış alması nedeniyle iklimi kışları çok sert geçmemektedir. Yaz aylarındaki sıcaklık ile birlikte nem kendisini belirgin şekilde hissettirmektedir. Tarımın yaygın olduğu bölgede tarım alanları dışında Boğaziçi köyü ormanlığı, ve Boğaziçi köy meydanı da vardır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ EKONOMİSİ
Boğaziçi köyüde sanayi, ticari fabrika yatırımı ve kamu iktisadi teşebbüs şirketleri bulunmamaktadır. Boğaziçi köyünün geliri daha çok tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımda daha çok yaş çay tarımı, hayvancılıkta ise az sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ MEDYA ORGANLARI
Boğaziçi köyü adına köy heyeti tarafından çıkarılan, Boğaziçi gazetesi, Boğaziçi köyü gazetesi, Boğaziçi TV, Boğaziçi köyü TV, Boğaziçi Dergisi, Boğaziçi köyü dergisi, Boğaziçi köyü resmi web sayfası, Boğaziçi haber, Boğaziçi köyü haber sitesi, Boğaziçi köyü forum sitesi, Boğaziçi köyü radyosu, Boğaziçi radyosu ve resmi medya basın yayın organı halen bulunmamaktadır.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ SOSYAL HİZMETLER
Boğaziçi köyü adına köy heyeti tarafından organize edilen Boğaziçi derneği, Boğaziçi köyü derneği, Boğaziçi vakfı, Boğaziçi köyü vakfı gibi bilinen sosyal ve yardım kuruluşları bulunmamaktadır. Boğaziçi köyü gençliği tarafından organize edilmesi planlanan Boğaziçi köyü spor kulübü, Boğaziçi spor kulübü çalışması devam etmektedir.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ MEZARLIĞI VE BOĞAZİÇİ KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ
Boğaziçi köyüne ait toplu köy mezarlığı, ve köy şehitliği bulunmamaktadır. Boğaziçi köyünde kabirler daha çok dağınık bir şekildedir. Bazı kabirler ise Boğaziçi köyü camisi çevresinde defnedilmiştir.
BOĞAZİÇİ KÖYÜ MUHTARLIĞI
Boğaziçi köyünde her yerel seçim sonucu köy muhtarı ve köy azası seçilmektedir. Seçme ve seçilme yaşına göre Boğaziçi köyü seçmen sayısı her dönem değişmektedir. Boğaziçi köyü seçim sonuçları seçmenlerin seçim günü Boğaziçi köyü sandıklarında kullandıkları oy tercihlerine göre değişmektedir. Boğaziçi köyü seçim sonucu Yüksel Seçim Kuruluna bağlı çamlıhemşin İlçe Seçim Kurulu tarafından resmi olarak seçimin akabinde açıklanmaktadır. Boğaziçi köyü muhtarlığına bağlı Boğaziçi köyü köy odası çalışması ise devam etmektedir.
Not: Sayfamızda yer alan yerel veriler tamamen sanal ortamdan elde edilen bilgilerden oluşmaktadır. Bilgilerin doğruluğundan veya eksikliğinden ötürü sitemiz sorumlu tutulamaz. Bilgilerin eksik, yetersiz olması halinde veya bilgi güncellenmesi için iletişim sayfasından lütfen bizimle temasa geçiniz. Sayfamızdaki bilgiler aktif link kullanılarak kaynak gösterilebilir, aksi takdirde kullanılamaz.
|
| |
|